Yhdistystiedot

Lahden Akateemiset Urheilijat ry on vuonna 1928 perustettu lahtelainen urheiluseura, jossa kaikenikäiset miehet harrastavat kuntoliikuntaa seuraavissa lajeissa:

  • Kuntovoimistelua vuodesta 1928 alkaen
  • Koripalloa vuodesta 1941 alkaen
  • Jalkapalloa säännöllisesti vuodesta 1972 alkaen
  • Salibandya vuosituhannen alusta alkaen

Toimintakautemme alkaa vuosittain syyskuun alussa ja jatkuu voimistelun/koripallon ja salibandyn osalta toukokuun loppuun.

Jalkapalloa pelataan ympärivuotisesti, talvikaudella Suurhallissa ja Kisapuiston hiekkatekonurmella sekä kesäkaudella vain Kisapuistossa. Seuran jäsenmäärä on noin 180.

Seuran jäsenistöön kuuluu monen ammattialan miehiä. Sääntöjen mukaan seuran jäseneksi voidaan ottaa ylioppilastutkinnon suorittanut mies tai mies, jolla on todistettavasti vastaavat taidot.

Seuran varainhankinnasta huomattava osa tulee seuran julkaisemasta vappulehdestä, Viikunanlehdestä, joka on ilmestynyt vuosittain jo vuodesta 1948 lähtien.

Ruumiinkulttuurin lisäksi seurassa vaalitaan myös henkisen kulttuurin perinteitä mm. juhlimalla Vappua ja järjestämällä teatteri- ja konserttimatkoja.

Lahden Akateemiset Urheilijat ry on Lahden seudun merkittävin urheiluseura, joka tarjoaa kohtuullisen 60 € jäsenmaksunsa vastineeksi säännöllisiä kuntoilumahdollisuuksia kaikenikäisille miehille.

Seuran puheenjohtajana toimii Hannu Varpila