Jalkapallo

Harjoitusvuorot jatkuvat myös keväällä 2024 7.1 alkaen futsalin merkeissä

Ensi syksyn talvikaudesta kerrotaan lisää syksyllä

Vuoro on sunnuntaisin, klo 17:30 - 19:00, paikka on Lahden kristillisen koulun sali, eli Teinintie 4, 15200 Lahti.

(aiemmin: Sunnuntaisin, klo 18:00 - 19:30, Kisapuiston Stadion (tekonurmikentän vieressä) (Tarinakatu, 15140 Lahti, kartta))

Jäsenmaksut

Normaalin jäsenmaksun lisäksi jalkapalloa pelaavilta peritään lajikohtainen maksu kenttävuokrien kattamiseksi.

Jalkapallon lajikohtainen maksu on 40€/kausi (kausi 2017).

Näytä maksutiedot

Muuta

Urheilukapteenina toimii Kari Surakka, ks. yhteystiedot

Liity jäseneksiAikaisemmin tapahtunutta

Ohessa raportti vuoden 2010 ammattikuntasarjoista

Jalkapallon kevätkauden loppupelit käynnistyivät tiistaina 23.3. Suurhallissa. Aiemmin nämä pelit tunnettiin ammattikuntasarjan nimellä.

Ensimmäisellä kierroksella voittoihin ylsivät Matti Kivelän ja Tapsa Eerikäisen joukkueet. Kummatkin joukkueet ottivat avauskierroksella 2 voittoa. Rane Virtasen ja Heimo Oivon joukkueet olivat ottavana osapuolena.

Tiistaina 30.3. pelattiin nk. ammattikuntasarjan finaalit. Vastakkain olivat Matti Kivelän ja Tapsa Eerikäiset luotsaamat joukkueet. Finaalin tauottua aikakirjoihin kirjattiin loppulukemaksi 3-3.

Ottelu oli hyvää yritystä puolin ja toisin. Välillä tunteet nousivat myös pintaan, jalkapallohan on suurta draamaa parhaillimmillaan.

Tapsa Eerikäisen joukkue keskittyi yksinomaan vastahyökkäyksiin. Joukkue siirtyi tuotapikaa 2-0 johtoon. Osumat syntyivät nopeiden pistohyökkäyksiin päätteeksi. Näitä päättivät Olli ja Teuvo.

Matti Kivelän joukkue oli ottelun hallitsevampi osapuoli. Palloa pidettiin hallussa, mutta pallonhallinta ei näyttänyt riittävän. Otteita leimasi lievä hermostuneisuus, joka tuntui tarttuvan pelaajalta toiselta.

Ottelun lopputulos sinetöityi aivan viimeisillä minuuteilla. Kapteeni Kivelä antoi kulmapotkun, jonka Kimmo Y-S ovelasti antoi mennä maalin eteen. Maalin edestä Timppa pukkasi pallon voimalla sisään ja lopputulos oli sinetöity.

Kaiken kaikkiaan Suurhallissa käydyt pelit tarjosivat kaikille osallistuneille mukavan liikuntakokemuksen jalkapallon parissa.

Suurhallivuorot ovat jäsenistölle maksullisia, mutta Mukkulan tekonurmivuorot sisältyvät maksettuun jäsenmaksuun.

Keväällä pelataan Suurhallissa pienkentällä nk. ammattikuntaturnaus erikseen ilmoitettavaa ajankohtana. Ottelut tuomitsevat Lahden erotuomarikerhon jalkapallojuristit eli erotuomarit.

Ohessa raportti vuoden 2009 ammattikuntasarjaotteluista:

1. osaottelu Rooligans - Hyybiät 5-3

Ensimmäinen osaottelu pelattiin ti 31.3.2009 nk. UEFA-cupin säännöillä. Pelin voitti Hanski Kinnusen luotsaama Rooligans-joukkue maalein 5-3. Voittajoukkue Rooligansin kantavia voimia olivat kapteenin lisäksi Upi, Risto, Heikki, Jari T. ja ikäpresidentti Heimo Oivo.

Vastustajajoukkueen (Hyybiät) peliä rakensivat esimerkillisesti Teuvo ja Hämäläiset. Hyybiöiden maalinteosta vastasivat mm. Olli Saraluoto ja Timo Saarinen minkä vastustajan kova- ja varmaotteisilta puolustajilta kerkisivät.

Hyybiöiden otteita leimasivat lukuisat tuhlatut maalipaikat, mutta jäipä jotain "hampaankoloon" toiseen osaotteluun 7.4.2009.

Erityismaininta täytyy antaa tässä yhteydessä vielä joukkueen ikäpresidenteille Ranelle ja Tapsalle, jotka selviytyivät urakastaan moitteettomasti. He näyttivät Litmas-tyyliin nuoremmilleen omilla esimerkeillään, että pelitavan voi sopeuttaa hyvin ikävuosien mukaan.

2. osaottelu Hyybiät - Rooligans 3 -7

Toiseen osaotteluun Olli Saraluomon johtama Hyybiät tuli latautuneena. Vaikka Rooligans joukkue jouduttiin parsimaan kasaan viime hetken loukkaantumisen johdosta nin joukkue taisteli miehekkäästi. Varsinkin kippari Saraluoto oli vauhdissa tehden puhtaan hattutempun.

Ollia säestivät hyvin Bundesliiga-apu Seppo Kauppi, Los Angelesista varta vasten tähän otteluun saapunut Jari Oivo sekä radioääni Make. Myös Rane piti paikkansa uskollisesti oikeassa laidassa vaikka pallo ei aina hänelle tullutkaan. Esimerkillinen laitalinkki siis !

Risto Raikion kipparoima Rooligans oli tällä kertaa pelaavampi ja yhtenäisempi joukkue. Joukkueen materiaali oli ehkä karvan verran vastustajaa laadukkaampi. Lisäksi joukkuetta vahvisti toisessa osaottelussa Pertti "Pertsa" Piira, joka oli joukkueen henkinen johtaja.

Pertsa näytti nuoremmilleen maalivahdin taitojaan sekä vartaloharhautuksiaan. Yhtä hyvin kuin Pertsa hoiteli oman tonttinsa niin toisen ikäpresidentti Heimo Oivon suoritukset olivat myös merkille pantavia. Vaikka Heimo ei saanut tehtyä sitä 3001. maalia niin tyytyväinen voi Heimo olla iltapuhteeseensa.

Rooligansin maalinteosta vastasivat pääosin Jari T. yhdessä joukkueen kipparin Risto Raikion kanssa. Myös muutama onnistui.

Yhtä tärkeää kuin varsinainen ottelu oli jälkipelit. Ne käytiin ottelun jälkeen pukukopissa. Jälkipelin keskusteluissa todettiin molempien joukkueiden pelaajien edustajien puolesta että vuoden 2009 nk. ammattikunta-turnaus oli onnistunut kokonaisuus.

Tästä on hyvä jatkaa kohti kevään ja kesän tulevia futispelejä!

---

Kuvassa jalkapallojaoston kapteeni Hanski Kinnunen ja futaajien kantaviin voimiin kuluva Make jouluisissa tunnelmissa Suurhallilla joulukuussa 2008.

makehanski2.jpg